Sivut


(AGI2) Tosselin Mielellään Mulle "Seela"

Isä: BH JK3 FH1 TK2 FI MVA SE MVA (AGI3) Tosselin Ou-Nou Haisuli "Pätkis" & 
Emä: BH TK1 JMV-10 PMJV-09 Rave On Cèline Fauve AR "Cessie"
 Brienpaimenkoira/Briardi | Narttu | s. 3.10.2012 | 61cm & 30kg 

Koirakoulun pelle, aina muita hauskuuttamassa. Toisinaan myös kovin itsepäinen, itsenäinen omien teiden kulkija, joka menee sieltä mistä muut ei kykene. Kehittelee itselleen haasteita tavallisessakin arjessa ja rakastaa käyttää päätään. Nauttii juoksemisesta ja pehmeistä asioita. Utelias ja sosiaalinen oivaltaja, joka on syvemmälle katsottuna melko herkkä. 

Pari vuotta ennen Seelaa haave omasta harrastuskaverista vahvistui ja samalla kohtasin pelätyn rodunvalintaongelman. Briardi oli iskostunut takaraivoon jo kauan aikaa sitten, mutta silti yritin kasailla rinnalle muitakin vaihtoehtoja, joita tutkailin heittämällä vuodenpäivät läpi. Pitkän odottamisen ja alun pienen epätoivon jälkeen sain kuitenkin käsiini ihkaensimmäisen karvattini, joka kaikessa ytimekkyydessään on ollut kaiken vaivan arvoinen. Vuosien haaveilun lopputulos. 

Päälajinaan Seela tällä hetkellä harrastaa agilitya. Kokeiltujen lajien valikoima puolestaan on melko laaja; palveluskoirapuolelta haku, peltojälki ja suojelu, toko, paimennus, vepe ja dobo. Seela on harrastuskaverina tasapainoinen ja motivoitunut, mutta silti vauhdikas. Pienestä koostaan on myös hyötyä etenkin agilityn parissa.

Koulutettavuudeltaan Seela sopii omaan käteeni ja ensimmäiseksi harrastuskoiraksi erittäin hyvin. Se on helposti ohjattavissa, kuuliainen ja työskentelee aina parhaansa mukaan.

Terveys: 
Lonkat B/B, kyynärät 0/0 & polvet 0/0 (Ventelä 3/2014)
Selkä terve (epäv. Ventelä 3/2014) & olat terveet (välikuvattu 5/2013)

Tulokset:
MH-luonnekuvaus, suoritettu 17.5.2014  
     - video & tarkemmat selitykset TÄÄLLÄ  

Muuta:
Luovuttanut verinäytteen Hannes Lohen Geenitutkimukseen 4/2014


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti