Sivut

lauantai 16. elokuuta 2014

WDS Helsinki 2014!

Maailmanvoittajareissu suoritettu kunnialla läpi. Sunnuntaina lähdettiin ajelemaan Messukeskusta kohti neljältä aamuyöllä. Oltiin varauduttu hermoja kiristävään odotteluun parkkeerausta ajatellen, mutta päästiin sen verran aikasessa paikalle, että puolessa tunnissa oli odottelut odoteltu, auto parkissa ja kamat kannossa kohti kehän reunaa. Reissussa en suinkaan ollut yksin vaan tultiin kimppakyydillä Miran ja Minnan kanssa - neljäskin kaveri otettiin vielä tulomatkalle kyytiin. Höpötellessä sujui autossa istutut 8 tuntia hirmusen nopeasti, vaikka tullessa alkoi väsy jo sen verran painaa, että vakavasti harkitsin luovuttavani kuskin paikan jollekulle muulle. Sain onneksi tsempattua itseni loppuun asti. 

Briardikehälle suunnistin heti aamuksi ja seurailin sen loppuun asti (täytyy sanoa, etten koko päivänä ollut kertaakaan hukassa missään! Uskomatonta näin suuntavaistottomalle ihmiselle...). Sen jälkeen kävin katselemassa shelttien uroskehän loppuun, josta nappasin A-M:n mukaani syömään. Junior Handlereiden MM-finaalitkin käytiin seuraamassa (myös briardit oli tässä kisassa edustettuna Itävallalla!), jonka jälkeen mahdutettiin pieni shoppailukierros ennen ryhmäkehien alkua. Käteen tarttui vain yksi uusi treenipallo sekä Julius K9-valjaat, joita hieroja on Seelalle monet kerrat suositellut. Ykköskoon valjaat istuu sille erityisen hyvin - ja näyttääkin tosi hyvältä! Vaikka myyjä kovasti tuntui ihmettelevän Seelan pientä kokoa :D "What dog do you have?" "I have briard." "How much it weighs?" "something about 25 kilos." "OU!". 

Briardeilla oli ranskalainen tuomari, joka arvioi yhtä lukuunottamatta kaikki 62 paikallaollutta briardia erinomaiseksi rotunsa edustajaksi. Porukkaa oli suomen lisäksi ainakin Venäjältä, Saksasta, Ruotsista, Unkarista ja Italiasta. Kotimaan edustajat olivat tällä kertaa vähemmistö, kuten ennalta jo hieman arvata saattoi. Itse en näyttelymaailmasta juurikaan perustu, mutta silti odotin mielenkiinnolla näkeväni näinkin paljon ulkomaisia briardeja livenä. Kehässä olikin runsaasti erityyppisiä koiria, suuria värieroja (lähinnä fawnien kesken), erilaisia luonteita ja liikkujia. Tuomarin arvostelusta ei juurikaan tiettyä linjaa löytänyt - joskin fawnit tuntuivat miellyttävän enemmän. Enkä nyt vanno, että rotu olisi tuomaria itseään hirvittävästi kiinnostanut. Olemattoman vähän koski koiriin eikä tainnut kaikkien kohdalla suuhunkaan kurkata. Kivannäköisiä koiria kuitenkin sijoitti, hyviä esiintyjiä ja kauniita liikkujia. Olisikohan Seelallakin ollut mahdollisuus ERI:iin vaaleasta olemuksesta huolimatta...? :D ROP-tittelin vei tällä kertaa pystykorvainen unkarilainen valiouros Cognac Vesely Dvor ja VSP-tittelin ruotsalainen valionarttu Berger La Motte's Magica Czarna.

! Kiva reissu, josta kiitokset kuuluu mukaville kanssamatkustajille. Tuumattiinkin, että kiva on kerrankin olla matkassa ilman yhtäkään koiraa - kovin oli vapautunut olo.


ERI VAK1 ROP SERT MVA CACIB MV-14 Cognac Vesely Dvor



ERI AVK1 VASERT VARACA Fines Favorit Rudolf & ERI AVK2 Elliot Du Val De La Rose



ERI NUK1 Manor Du Manoir Noble 



PEK1 VSP pentu Unlimited Speed Moravia Campanella
ERI VAK1 VSP SERT MVA CACIB MV-14 Berger La Motte's Magica Czarna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti