Sivut

maanantai 25. elokuuta 2014

Kokeenomaiset 1/2014

Meidän tokoseura järjestää joka kuukausi koetreenit eli mahdollisimman kokeenomaiset treenit kehänauhoineen ja liikkurien kera. Koetreeneissä voi mielensä mukaan esimerkiksi käydä pennun kanssa tekemässä kokeenomaisen kehääntulon, harjoitella palkattomuutta liikkeiden välissä tai suorittaa vaikka koko koekaavion läpi. Seelan kanssa päästiin kyseisiin treeneihin vasta nyt ensimmäistä kertaa. Osallistuttiin alokkaiden paikkamakuuseen sekä yksilöliikkeiksi olin valinnut liikkeestä maahanmenon sekä luoksetulon. 

Luoksepäästävyys oli järkyttävän hieno - mitä nyt loppuun antoi liikkurille tassua. Koko paikkamakuukin meni yli odotusten; Seela makasi hyvässä asennossa ja pysyi varmana paikallaan. Maahanmenoon vaati kaksoiskäskyn kuten tilanteessa arvasinkin (se alkoi juuri ennen käskyä koomailemaan kehän ulkopuolella seissyttä miestä...). Paikkamakuu on aina ollut sille aika helppo juttu. Videolta tosin huomasin, että annan maahanmenolle aika voimakkaan vartaloavun, johon on jatkossa syytä kiinnittää huomiota. Pientä pälyilyä oli pariminuuttisen aikana havaittavissa, mutta sinänsä tuo ei itseäni häiritse. Vähän olen miettinyt opettavani Seelan makaamaan pää kokonaan maassa - sillä pää ylhäällä ei noin vilkasmieliseltä yksilöltä voi liikoja odottaa.Yksilöliikkeistä puolestaan liikkeestä maahanmeno ei osoittanut ehkä parhaimpia puolia. Itse maahanmeno oli tyypilliseen tapaan hyvä (ehkä vähän hitaampi?), mutta lyhyt seuruuosuus oli taas kammottava. P*rkele, kun on onneton ohjaajakin! Seuruutreeniä vaan kehiin - ja paljon. Kehääntulo-osuudessa seuruu oli ihan ok. Se varmasti johtui pitkälti siitä, että otin Seelan sivulle suoraan maasta pienen jännityksen kautta. Luoksetulo oli puolestaan positiivisempi yllätys. Eteentulossa annoin käsiavun ihan vain suoruuden säilyttämiseksi. Perusasentoon siirtyminen oli innokas (vaikka paikka oli liian edessä...). Vauhti hyvä ja kokonaisuus hyvä. 

Saatiin Erika meille apukädeksi ja palkkaajaksi. Jätin kehän laidalle purkillisen märkäruokaa, joka juostiin suoritusvuoron jälkeen yhdessä syömään (tai siis Seela söi...). Vakavasti aloin kyllä harkitsemaan seuraavalle kerralle jonkinsortin jalkapalloa potkittavaksi yms. palkkaamista varten. Tuo ruoka ehkä omalla tapaansa hyydyttää Seelaa, erityisesti noin paikkiksen ja yksilöliikkeiden välillä. Motivointia ja palkkausta on siis syytä miettiä taas eteenpäin. Samalla täytyy miettiä myös sitä viretilan ylläpitämistä kehässä. Tekemistä riittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti