Sivut

maanantai 19. tammikuuta 2015

Tavoitteellinen 2015

Vuosi on vaihtunut ja lienee aika katsella viime vuoden toteutuneita tavoitteita ja asettaa kenties uusiakin.

Seelan kanssa tämä oli toinen kokonainen vuosi ja touhuilla ollaan kivasti ehditty. Ikipäivänä en olisi voinut kuvitella hankkivani tuloksia vuosikkaan Seelan kanssa. Se on vasta viime vuoden aikana kasvanut henkisesti niin paljon, että treenaaminen on saanut edes jonkinsortin hyötyä. Eikä meillä tosiaan ollutkaan mikään kiire mihinkään. Se on jatkanut hurmaamistaan niin kotosalla kuin harrastusporukoissa. Ja itse olen jatkanut ällistymistä sen hurjan nopean oppimiskyvyn johdosta... :D

X  Parit viralliset arvostelut ja hömppäilyä mätsäreissä
Turkkinsa Seela vaalensi alkuvuonna siihen malliin, että näyttelyt saivat jäädä. Mätsäreihinkin ehdittiin vaivaiset kaksi kertaa harjoittelemaan - joskin Seela pärjäsi niissä molemmissa ollen SIN1 ja SIN3 ison joukon keskeltä.

 Hakuporukan löytäminen
Hakuakin ehdittiin treenailla ihan liian vähän, treenikerrat on ihan kahden käden sormilla laskettavissa. Hyvän startin kaudelle kuitenkin antoi toukokuinen turrien maastolajileiri. Ja kuten jossakin tekstissä ohimennen mainitsin, ensi kaudesta on käyty jo keskustelua ja meillä on Seelan kanssa mukavanoloinen ja aktiivinen ryhmäpaikka tiedossa. 
✔ Luustokuvat (lonkat, kyynärät, selkä...)
Vuoden pelätyin tapahtuma taisi olla maaliskuussa, kun neljä sisarusta matkasivat Ventelän vastaanotolle läpivalaistavaksi. Hieman harmittavia tuloksia saivat edellä kuvatut veljensä eikä odotukset olleet enään suuret omallakaan kohdalla. Polvet, selkä ja kyynärät tutkittiin kuitenkin terveeksi ja lonkat saivat arviokseet B:t. Nyt on koko pentue lonkkien osalta kuvattu, melkosen yllättävällä skaalalla A:sta D:hen.

✔ Terveenä ja vammoitta pysyminen

Vammoitta onneksi pysyttiin koko vuosi. Joskin keväällä ja loppusyksystä meillä vieraili täitä sekä kennelyskää. Myös Seelan lihashuollosta on pidetty huolta säännöllisesti sekä Nylundin Annan että Jaana-Kaisan toimesta. 

✔ Kaikkea uutta ja hauskaa tekemistä arkea piristämään

Uusia lajikokeiluita oli tämän vuoden puolella mm. dobo sekä vetojutut! Keväällä käytiin myös etelässä vähän treenailemassa ja moikkaamassa Seelan sukulaisia.
X  Ahkerointia jälkien parissa niin pellolla kuin metsässä
Taitaa olla peltojäljelläkin käyty kahden käden sormin laskettava määrä, eli säälittävän vähän. Jälki vaan on jotenkin itselleni niin vieras laji, että sen opettaminen yksikseen tuntuu käsittämättömän vaikealta, kun yhtään ei tiedä miten edetä. Metsässä ei yhtään jälkeä tehty - joskin pääsin ensimmäistä ketaa näkemään, kun joku muu metsässä treenaa.

 Enemmän ja varmempaa häiriötreenaamista
Häiriötreeniä tuli tavallaan ryhmätreenien ohella, mutta tottispuoli jäi tänä vuonna kyllä ihan liian vähälle. Toisaalta, kontakti meidän välillä on parantunut valtavasti ja yhteistyö parantunut.

Tokossa alokkaan liikkeet koekuntoon
Tavallaan joo kaikki liikkeet saatiin koekuntoon, mutta nuo pienet pakkolomat latistivat aina omaa innostusta sen verran, että en kokeita edes jaksanut ajatella. Oma jännitys vaan on niin valtavaa kehänauhojen sisäpuolella, etten tahdo edes kuvitella lopputulosta... :D

✔ Turhat paineet pois, meillä ei oo mikään kiire mihinkään!
✔ Ilon säilyttäminen kaikessa harrastamisessa, nautitaan!


Suurin harrastushaave myös toteutui, kun Seela ansaitsi ryhmäpaikan Lagusta. Agilitya ollaan siis treenailtu huhtikuusta asti. Osallistuimme loppuvuonna myös briardien agilitypäivään. Kahdet epäviralliset aksakisatkin käytiin juoksemassa supermölliluokissa, joista molemmista nollatulos. Lisäksi Seela kävi keväällä MH-luonnekuvauksessa, josta poistui näköisellään, hyväksytyllä arvostelulla. Seela sai muutamia uusia koirakavereita ja yritti muutoinkin viettää hieman sosiaalisempaa elämää. Itse puolestani pyörähdin elokuussa Maailmanvoittajanäyttelyissä. Kokonaisuudesssaan ei siis yhtään hullumpi vuosi!

Vuosi 2015 tulee toivottavasti pitämään sisällään:


- Agilitytreenien jatkuminen ja ykkösluokan korkkaaminen
- Ulkopuolisten kouluttajien koulutuksien/kurssien hyödyntäminen
- Tasapaino aktiiviselle hakuilulle ja tavoitteellista etenemistä
- Tokon ja tottiksen työstämistä sekä hyvä hallinta maastonkin puolella
(tokossa jos edes yhteen kokeeseen ilman tulostavoitetta ennen sääntömuutosta)
- Taas pieniä irtiottoja erilaisten lajien parissa (rallytoko voisi olla Seelan mielestä kivaa...)
- Vetovermeet ahkeraan käyttöön

Briardien rotumestaruudetkin järjestetään tänä vuonna Lapualla(!), joten ehdottomasti päästävä sinne menoa katselemaan. Ja toivottavasti sinne sitten osallistuukin iso joukko turreja.

1 kommentti:

  1. http://frihetawa.blogspot.fi/2015/04/yksitoista-kysymysta-haaste.html
    Teille on haaste! :D

    VastaaPoista