Sivut

torstai 31. heinäkuuta 2014

Kesäkauden 6. hakutreeni


Kirjustetaas nyt heti perään tämänkin aamun hakutreenit. Yritin luoda treenikavereille mahdollisimman monimutkaisen suunnitelman. Skanneria en harmillisesti omista, joten otin kameralla kuvan tästä taiteellisuuden ja järjenkäytön huipentumasta.

Hakupaikka oli meille täysin uusi, samoin kuin suurin osa viidestä maalimiehestäkin. Maasto oli metsäinen ja treeni aika pitkälti sen mukaan suunniteltu. Näkyvyys 2. ja 4. piiloille oli parempi. Ilma oli hieman painostava ja sen myötä nopeasti uuvuttava. Seela oli treenien viimeinen koira ja noin kymmenkunta metriä ennen autolle paluuta alkoi se luvattu rankkasade. Nyt sitten salamoi ja jyrisee ihan taivaan täydeltä. Ei olisi paremmin voinut ajoittua!

Treeni oli taas olosuhteisiin nähden hyvä. Tuuli vei hajua hieman mukanaan eikä ihan niin suoria pistoja saatu kuin olisin halunnut. Kakkospistolla oli jonkinverran pyörimistä, mutta löytyi se maalimies sieltä loppuviimein. Nelospistolla Seela juoksi hieman kaarella perille, mutta en tiedä mitään tarkempaa vastausta siihen, mitä sen päässä liikkui. Muutoin kaikki oli ihan ok. Vaadin Seelaa juomaan keskilinjalla 1. ja 3. piilojen jälkeen. Ennen juomista se ei päässyt metsään, vaikka kuinka ukkoja sieltä kyttäilikin. Hyvin se loppuviimein malttoi. Haussa tuo nesteytys on kuitenkin melko tärkeässä roolissa, joten mielestäni se on ihan hyvä totutella tuohonkin puuhaan. Kakkospistolta kutsuin sen myös ensimmäistä kertaa pois. Yllättävän reippaasti se tuli ja malttoi jättää ukon yksikseen. Ei hullumpi treeni tämäkään. Alla vielä muutamia hyviä ja huonoja juttuja, joita tässä treenissä ilmeni.

  • Seela ihan oikeasti etsi maalimiehiä eikä epätoivon iskiessä palannut takaisin keskilinjalle. Turvautui hyvin nenäänsä hankalimmissakin tilanteissa.
  • Motivaatio hakumetsään lähtiessä oli nyt huipussaan. Se tuntuu tietävän, mitä ollaan menossa tekemään ja saattaa kyttäillä ukkoja metsästä jo ennen alueelle menoakaan.
  • Käytös maalimiesten luona on hillittyä ja mallikasta sekä viihtyy piilolla todella hyvin.
  • Kuuntelee metsässä hyvin ja toimii ohjeiden mukaisesti.
  • Hallinnan puute alueelle tultaessa. Tämä lähinnä ohjaajan ongelma, jota on alettava nyt työstämään. Seela vetää niin innolla metsään, että se kuluttaa itsensä puhki jo ennen treenin alkua. 
  • Kai se on tajuttava, ettei kaikki treenit voi olla enään niin pentumaisen hauskoja. Jokaiseen treeniin on lisättävä pientä vaikeusastetta, varsinkaan jos yhtään harvemmin ehtii treenaamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti