Sivut

tiistai 17. joulukuuta 2013

Tavoitteellinen 2014

Nyt on aika asettaa itselleen tavoitteita tulevalle vuodelle ja tuoda ne vielä mahdollisimman monelle julki!

Tämän vuoden suurimpana tavoitteena oli hankkia meille molemmille mahdollisimman paljon uusia kokemuksia ja luoda pohjia tulevia harrastuksia ajatellen. Siinä ollaan mielestäni onnistuttu. Ollaan päästy treenaamaan lukuisissa erilaisissa paikoissa, erilaisilla kouluttajilla ja löydetty parikin huippuryhmää jatkoa ajatellen. Vuosi aloitettiin pentukurssilla, josta puolestaan jatkettiin tokon alkeiskurssille sekä pentujen agilitykurssille. Hakua päästiin kokeilemaan muutamaan kertaan ohjatusti ja jälkien osalta saatiin hyvää pohjaa luotua. Näyttelyissä pyörähdettiin kaksikin kertaa erinomaisin tuloksin ja mätsäreihin ehdittiin jopa seitsemän kertaa. Paimentamaankin päästiin pariin otteeseen. Loppuvuosi on mennyt pääosin tottisjuttujen parissa. Keväisten telomisten vuoksi Seela välikuvattiin ihan vaan oman mielenterveyteni vuoksi, kaikeksi onneksi terveeksi. Virallisia kuvauksia en tosin yhtään luottavaisemmin odottele. Paljon mahtui siis ensimmäiseen vuoteen niin hyvässä kuin ei-niin-hyvässä. Vastoinkäymiset eivät kuitenkaan menoa päässeet hidastamaan.

Ylimmät kuvat ottaneet Krista Luoma & Minna Saarimaa, yhteiskuva puolestaan napattu Seinäjoen SanomistaSeuraavaan vuoteen toivottavasti mahtuu yhtä paljon hyvää ja jännittäviä hetkiä:

 Hakuporukan löytäminen
✔ Luustokuvat (lonkat, kyynärät, selkä...)
✔ Terveenä ja vammoitta pysyminen
✔ Parit viralliset arvostelut ja hömppäilyä mätsäreissä
✔ Kaikkea uutta ja hauskaa tekemistä arkea piristämään
✔ Ahkerointia jälkien parissa niin pellolla kuin metsässä
Enemmän ja varmempaa häiriötreenaamista
Tokossa alokkaan liikkeet koekuntoon

✔ Turhat paineet pois, meillä ei oo mikään kiire mihinkään!

✔ Ilon säilyttäminen kaikessa harrastamisessa, nautitaan!

Suurin toiveista olisi paikka jonkinsortin hakuporukasta. Sen löytäminen on kuitenkin osoittautunut melkoiseksi mahdottomuudeksi. Miksei kukaan huoli ketterää pientä briardia joukkoonsa? Jälkien parissa on puolestaan tarkoitus ahkeroida entistä enemmän ja siirtyä pellolta myös metsän puolelle. Tokoa ahkeroidaan samaan tyyliin ja toivottavasti saadaan alokkaan liikkeet kasaan (mitään kokeita en vielä uskalla mennä lupaamaan...). Lisäksi haluaisin järjestää aikaa rauniotreeneille, jotka tuppaa olemaan melkosen täynnä (parhaani oon yrittänyt kehuskella Seelaa peko-puolenkin tutuille...). Saattaa olla, että alkuvuodesta, lumitilanteen salliessa, päästään kevyitä valjakkojuttujakin kokeilemaan. Kaikkea ei kuitenkaan säännöllisesti kyetä treenaamaan ja siksi osa näistä onkin niitä "arkea piristäviä uusia ja hauskoja juttuja". Koira ja omistaja vaan on molemmat niin helposti innostettavissa, että monenmoista tulee väkisinkin kokeiltua. Eikä varmasti tee Seelallekaan huonoa joutua kohtaamaan erilaisia tilanteita. Ensi kevään puolella on myös virallisten luustokuvien aika, hui!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti